nieuws

groeiende behoefte kantoorruimte randstad

Geen categorie

De vraag naar kantoorruimte in de Randstad zal de komende jaren met 34 procent toenemen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Troostwijk Makelaars uit Amsterdam en de Kamers van Koophandel van Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. De onderzoekers concluderen dat vooral in de ICT-sector een groeiende behoefte is aan nieuwe huisvesting. Dat geldt voor alle vier de grote steden. In de regio Haaglanden en Rotterdam groeit ook vanuit de banksector de vraag naar toekomstige kantoren. De meeste ondervraagde bedrijven gaven aan behoefte te hebben aan kantoren en gebouwen die zijn gerealiseerd in de periode 2000-2005. Dat biedt weinig hoop voor leegstaande oude kantoorgebouwen. DTZ Zadelhoff heeft berekend dat de hoeveelheid verouderde kantoorruimte met een leegstand van meer dan drie jaar vorig jaar met 20 procent is toegenomen tot 1,2 miljoen vierkante meter. Het totale aanbod in 2005 bedroeg 6,3 miljoen vierkante meter. Verder zijn korte huurcontracten meer in trek. Een kwart van de respondenten geeft aan voorkeur te hebben voor een huurtermijn tussen de drie en vier jaar. Aan het onderzoek van Troostwijk Makelaars werkten meer dan 2450 bedrijven en instellingen mee.

Reageer op dit artikel