nieuws

Goede hoop op voortbestaan kledingwinkels Steps

Geen categorie

Het overleg met de schuldeisers van de in surseance verkerende kledingwinkelketen Steps op 12 mei is twee weken uitgesteld.

De schulden van het bedrijf vaststellen neemt meer tijd in beslag. Dat heeft curator H. Dulack dinsdag laten weten. Hij verwacht dat de surseance na dit overleg kan worden opgeheven. Dat betekent dat er weer hoop is voor de winkelketen.Het merendeel van de schuldeisers staat volgens de bewindvoerder positief tegenover een regeling. De kledingketen kreeg op 15 maart uitstel van betaling en staat voor 12 miljoen euro in het rood. De aandeelhouders, waaronder Greenfield Capital Partners en New Future Development, zijn bereid tot een nieuwe financiële injectie als de reorganisatie en de schuldenregeling rond zijn.De reorganisatie omvat twintig van de 98 eigen filialen afstoten en het ontslag van 42 medewerkers op het hoofdkantoor. De resterende veertig medewerkers worden overgeplaatst naar het hoofdkantoor van Coltex-groep in Heerhugowaard. Investeerder New Future Developments, tevens aandeelhouder in deze textielketen, wil hiermee kosten besparen.FNV Bondgenoten hoopt op een goede uitkomst van de surseance. ‘De baangarantie in het sociaal plan voor de 800 man winkelpersoneel betekent niet dat iedereen in een Steps-winkel terugkeert’, zegt G. Hardeveld van FNV Bondgenoten. Steps-winkelpersoneel kan volgens hem ook overstappen naar de winkels van de Coltex-groep, zoals Vet en Didi Fashion.

Reageer op dit artikel