nieuws

gm verkoopt groot belang in bedrijfshypotheken

Geen categorie

De verlieslijdende Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) heeft voor 1,5 miljard dollar een belang van 78 procent in zijn onderdeel voor bedrijfshypotheken verkocht aan een groep investeringsmaatschappijen.

De groep investeringsmaatschappijen onder leiding van het Amerikaanse Kolhberg Kravis Roberts (KKR), eigenaar van onder meer Vendex KBB, nam het belang over van de financieringstak General Motors Acceptance Corp. (GMAC). De bedrijfshypotheektak GMAC Commercial Holding betaalde verder 7,3 miljard dollar aan openstaande leningen terug aan de moederdivisie GMAC. Daarmee heeft de transactie een totale waarde van 8,8 miljard dollar.GMAC Commercial Holding wordt omgedoopt in Capmark Financial Group in het tweede kwartaal van dit jaar. Het onderdeel heeft activiteiten in de Verenigde Staten, Europa en Azië.GM, dat momenteel een grootscheepse reorganisatie doorvoert om de kosten te drukken, had in eerste instantie een belang van 60 procent in GMAC Commercial Holding willen verkopen. Het concern zoekt ook kopers voor een belang van 51 procent in GMAC. Volgens de zakenkrant The Wall Street Journal hebben diverse investeringsmaatschappijen, waaronder KKR, een bod op tafel gelegd voor GMAC.

Reageer op dit artikel