nieuws

gilissen verkoopt duurste eiland ter wereld

Geen categorie

Textielondernemer Willy Gilissen heeft een groene rots van zes hectare vlak voor de kust van Ibiza verkocht voor 32,9 miljoen euro.

Daarmee is Isla de Sa Ferradura het duurste eiland ter wereld, inclusief allerlei roerende zaken zoals auto’s, zeil- en motorboten, golfkarretjes en jetski’s. Gilissen had het eiland in 1995 gekocht met de opbrengst uit de verkoop van zijn textielbedrijf. Hij gebruikte het eiland niet alleen als plek om uit te rusten, maar ook als zakelijk project. ‘Het heeft tien jaar gekost om een complete renovatie uit te voeren en een hacienda te bouwen, met zwembaden, bars en acht gastensuites met alle mogelijke voorzieningen. Ik heb er een hoop haar aan verloren’, zegt hij in Financial Times. Gilissen wil niet vertellen wie de nieuwe eigenaar van al dit moois is.

Reageer op dit artikel