nieuws

Geringe winst Vendex KBB door reorganisatie en recessie

Geen categorie

Detailhandelsconcern Vendex KBB heeft in het gebroken boekjaar 2003/2004 een forse terugval in de nettowinst moeten rapporteren in vergelijking met het boekjaar 2002/2003.

Uiteindelijk kwam de winst uit op 9 miljoen euro. Een boekjaar eerder was dat nog 202 miljoen euro. Vendex KBB wijt de duikeling van de winstcijfers aan de recessie en de grootscheepse reorganisatie bij de warenhuizen van V&D.Voor de sanering bij V&D heeft het concern in het afgelopen boekjaar een last genomen van 80 miljoen euro. Het totale verlies bij de dochter kwam uit op 119 miljoen euro. De resultaten van Hema en de Bijenkorf bleven op hetzelfde niveau.Vendex KBB heeft problemen bij dochterbedrijf M&S. Het resultaat van Fashion, de uit drie onderdelen bestaande modegroep van het concern, daalde het afgelopen jaar met 24 procent naar 35 miljoen euro. De teruggang werd geheel veroorzaakt door de tegenvallende resultaten bij M&S. Door de aankoop van een Belgische doe-het-zelfketen kon Vendex KBB de omzet met 3 procent vergroten tot 4,45 miljard euro.Het concern staat op het punt te worden overgenomen door een consortium van investeringsmaatschappijen dat 1,4 miljard euro voor Vendex KBB over heeft. Volgens Hamming zijn er met de investeerders Kohlberg Kravis Roberts & Co, Change Capital Partners en AlpInvest Partners geen afspraken gemaakt over de eventuele verkoop van dochters.Medebestuurder en CFO Smits, die binnen enkel maanden vertrekt naar KPN, stelde eveneens niets te weten van eventuele verkoopplannen van de vastgoedportefeuille als de overname een feit is. Het vastgoed had eind januari een boekwaarde van 510 miljoen euro en een marktwaarde van 772 miljoen, 2 miljoen meer dan een jaar eerder. De helft van de portefeuille is deels gefinancierd met een hypothecaire lening.

Reageer op dit artikel