nieuws

gemiddelde prijs huurwoning stijgt licht

Geen categorie

De gemiddelde prijs voor een woning in de particuliere huursector is in het tweede kwartaal licht gestegen, zo blijkt uit de gegevens van Direct Wonen Verhuurmakelaars over de ontwikkelingen op de Nederlandse particuliere verhuurmarkt.

De gegevens zijn afkomstig uit de 24 steden waar Direct Wonen is gevestigd. De gemiddelde huurprijs van aangeboden woningen steeg van 890 euro in het eerste kwartaal van 2006 naar 905 euro in het afgelopen kwartaal. Een stijging van 2 procent. In het tweede kwartaal van 2005 bedroeg de gemiddelde huurprijs 898 euro. Uit de cijfers blijkt dat de gemiddelde huurprijs voor de woningzoekers hoger ligt dan zij er in eerste instantie voor over hebben. De gemiddelde huurprijs van de huurwoningen ligt in het tweede kwartaal namelijk 15 procent hoger dan de gemiddelde prijs die woningzoekenden wil uitgeven. Ter vergelijking: in het tweede kwartaal 2005 lag dit percentage op 11 procent. Direct Wonen is Nederlands grootste verhuurmakelaar bij wie permanent 35.000 woningzoekenden staan ingeschreven.

Reageer op dit artikel