nieuws

gemeenten willen geen minister van randstadzaken

Geen categorie

Een meerderheid van de Nederlandse gemeenten (76 procent) wil niet dat er een minister voor Randstadzaken komt.

Dit blijkt uit een steekproef van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken ziet een aparte bewindspersoon wel als een mogelijke oplossing om de bestuurlijke drukte in de Randstad het hoofd te bieden. Remkes wil de samenhang van het bestuur in de Randstad verbeteren. Een van de mogelijke middelen hiervoor is een versterking van de coördinatie op landelijk niveau. De nieuwe ministerspost voor Randstadzaken zou in dit geval worden ingevuld met een bestuurlijke structuur van drie of vier regioprovincies (stadstaten). Bij deze variant is dan wel een herindeling van de overige provincies noodzakelijk.

Reageer op dit artikel