nieuws

gemeenten bouwen digitaal bouwloket

Geen categorie

Negen gemeenten en adviesbureau EGEM hebben gezamenlijk ondersteuning gezocht bij het ministerie van VROM om een bouwopdracht voor een Digitaal Bouwloket te verstrekken.

De subsidieaanvraag is door VROM goedgekeurd en het bouwproces gaan beginnen. In februari wordt het Digitaal Bouwloket opgeleverd. Het doel van het project Digitaal Bouwloket is het ontwikkelen van een gezamenlijke dienst die het mogelijk maakt dat aanvragers van bouwvergunningen hun aanvraag voortaan volledig digitaal kunnen indienen. Het Digitaal Bouwloket maakt het mogelijk bouwaanvragen met bijbehorende tekeningen en berekeningen digitaal in te dienen. Alle documenten die in de loop van de procedure ontstaan, worden digitaal aangemaakt en opgeslagen. Zo ontstaat een volledig digitaal dossier, dat onafhankelijk van tijd en plaats door verschillende partijen ingezien kan worden. Ook is een automatische bewaking van de wettelijke termijnen ingebouwd. De digitale aanvraag levert zowel de aanvrager als de gemeente (financiële) voordelen op, bijvoorbeeld doordat de doorlooptijd van een aanvraag flink wordt verkort. De negen deelnemende gemeenten zijn: Alkmaar, Den Haag, Dordrecht, Enschede, Groningen, Haarlemmermeer, Heerlen, Leidschendam-Voorburg en Zwolle.

Reageer op dit artikel