nieuws

gelijk speelveld corporaties en marktpartijen

Geen categorie

De Raad van Economisch Adviseurs (REA) wil een gelijk speelveld voor woningcorporaties en andere marktpartijen om de Nederlandse woningmarkt weer in beweging brengen.

Dit kan door verkoop van corporatiewoningen en door corporaties de keus te geven. Corporaties kunnen of binnen het bestel blijven met strikte regulering en toezicht, of kiezen voor uittreding met afroming van het corporatievermogen door de overheid.Dat schrijft REA in haar advies ‘Over goede intenties en de harde wetten van deWoningmarkt’, dat is aangeboden aan de Tweede Kamer. Het adviescollege pleit ook voor huurliberalisatie met een ruime overgangsregeling voor bestaande gevallen en de verdere versoepeling van regelgeving rond bouw en ruimtelijke ordening.

Reageer op dit artikel