nieuws

Gedeputeerde Henry Meijdam voorgedragen als burgemeester Zaanstad

Geen categorie

De gemeenteraad van Zaandstad heeft Henry Meijdam (43) voorgedragen als de nieuwe burgemeester.

De VVD’er is gedeputeerde in de provincie Noord-Holland en waarnemend commissaris van de Koningin. Bij de provincie is hij belast met de portefeuilles Ruimtelijke Ordening, Stedelijke Vernieuwing, Schiphol, Wieringerrandmeer, Financiën, Randstadzaken en het Interprovinciaal Overleg. Door deze portefeuilles is hij een belangrijke gesprekspartner voor vastgoedpartijen die in de provincie Noord-Holland actief zijn. De gemeente Zaanstad verwacht dat Meijdam begin januari 2005 wordt geïnstalleerd.Meijdam vult de vacante functie op, die was ontstaan door het vertrek in juli van PvdA-burgemeester Ruud Vreeman naar Tilburg. PvdA’er Hans Kombrink nam de burgemeestersfunctie tijdelijk waar in Zaanstad. De gemeente heeft haar inwoners laten meedenken over wat voor soort burgemeester de stad moest krijgen.     

Reageer op dit artikel