nieuws

gautier winnaar woonaward haaglanden 2006

Geen categorie

Met het ontwerp voor het project Hof der Verademing aan de Gaslaan in Den Haag heeft architect Pierre Gautier van het gelijknamige Rotterdams/Parijse architectenbureau de WoonAward Haaglanden 2006 gewonnen.

Het Stadsgewest Haaglanden reikt jaarlijks de WoonAward Haaglanden uit met het idee bestuurders en ontwikkelaars in de regio te stimuleren. Hof der Verademing omvat 45 eengezinswoningen die in 2005 zijn gebouwd in het Regentessekwartier aan de randen van een nieuw park op de voormalige locatie van de Haagse vuilverbranding. AM Wonen heeft de woningen met een maximale verkoopprijs van 245.000 euro ontwikkeld. Alle woningen zijn verkocht.Het ontwerp werd door de jury omschreven als een ontwerp met: ‘een sober, duidelijk en open karakter’. Ook was zij lovend over de samenhang van de woningen en het park, zowel ten opzichte van elkaar als met de rest van de wijk.

Reageer op dit artikel