nieuws

Galeries Saint-Lambert geopend

Geen categorie

De Galeries Saint-Lambert, één van de grootste winkelcentra in Wallonië, is afgelopen donderdag feestelijk geopend.

In het gebouw bevond zich vroeger de Grand Bazar. Het gerenoveerde complex heeft nu een omvang van 43.000 m2, waarvan 35.000 m2 winkelruimte. Innovation, Media Markt, Fnac, Esprit en vele andere ketens hebben er een winkel. Immobel en ING Real Estate (aanvankelijk via de 50-procentsdochter 3W) begonnen in februari 2002 met de herontwikkeling. De twee partijen investeerden ongeveer 75 miljoen euro in het voor Luik zeer typerende gebouwenblok. Het complex bestaat uit twee delen, elk vier verdiepingen hoog, die worden gescheiden door een enorme hal met glazen dak. Het daglicht valt zo op elke verdieping binnen. Aan de kant van het Saint-Lambertplein is de gerestoreerde gevel van de vroegere Grand Bazar te zien. Aan de achterkant bevindt zich een glazen rotonde die zicht geeft op een plein dat alleen toegankelijk is voor voetgangers. Naast de 35.000 m2 winkelruimte biedt het complex ook plaats aan 11.000 m2 opslagruimte en kantoorruimte. Verder zijn er ook acht lofts, met een oppervlakte variërend van 130 tot 270 m2, die worden verkocht voor 1000 euro per vierkante meter.     

Reageer op dit artikel