nieuws

Fusie Achmea Vastgoed en Interpolis vastgoed

Geen categorie

Achmea Vastgoed en Interpolis Vastgoed gaan per 1 maart 2007 definitief samenwerken.

De fusie van deze twee vastgoedondernemingen werd afgelopen zomer beklonken. Zij vloeit voort uit de eerdere samenvoeging van de verzekeringsbedrijven Achmea en Interpolis in 2005. De nieuwe vastgoedonderneming zal worden geleid door Dick van Hal, directeur van Achmea Vastgoed, en Erik Ernst, directeur van Interpolis Vastgoed.

Achmea Vastgoed heeft een directe vastgoedportefeuille, eind 2005, van 4,173 miljard euro. De totale beheerde vastgoedportefeuille van Achmea Vastgoed, dus inclusief de indirecte belangen, ligt echter hoger (onder meer F&C) en nam in 2005 met 7 procent toe tot 7,2 miljard euro. Inmiddels (begin december 2006) heeft de Achmea Vastgoedportefeuille een belegd vermogen ter waarde van 8,6 miljard euro (5,2 miljard euro in vastgoed en 3,4 miljard euro in hypotheken). Interpolis Vastgoed heeft een belang van 3,511 miljard euro in vastgoed (cijfers eind 2005).

Samen zijn de twee partijen dus minimaal goed voor ruim 12 miljard euro aan vastgoed en vastgoedhypotheken. Het nieuwe Achmea-Interpolis Vastgoed is daarmee de derde Nederlandse vastgoedbelegger na ING RE (47 miljard euro) en ABP (22 miljard euro) (cijfers eind 2005).

Meer informatie over deze integratie alsook de visie en strategie op langere termijn van de nieuwe onderneming in Vastgoedmarkt van december 2007, die vandaag verschijnt.

Reageer op dit artikel