nieuws

fraudeonderzoek naar lekker leven hypotheken

Geen categorie

De financiële recherche doet onderzoek naar een grote beleggingsfraudezaak, zo maakte een woordvoerder van de politie donderdag bekend.

De firma Lekker Leven Hypotheken had vanuit het Groningse Stadskanaal via het internet over het hele land tientallen klanten. Het bedrijf zou zijn klanten hebben gelokt met beloftes van een torenhoog rendement wanneer zij de overwaarde van hun huis zouden investeren in een beleggingsproduct van de firma Euro Consultancy. Na oversluiting van de hypotheek werd echter na enkele malen geen rendement meer uitgekeerd. Sommige beleggers hebben tonnen euro’s overwaarde geïnvesteerd, weet advocaat B. van der Goen. Hij vertegenwoordigt een toenemend aantal slachtoffers. Van der Goen verleent ook bijstand aan de gedupeerden van de Hilversumse beleggingsfraudeur René van den Berg. Bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn beide bedrijven bekend. Deze financiële toezichthouder kreeg signalen binnen en heeft actie ondernomen. De AFM-woordvoerder wijst op het onderzoek door de financiële recherche dat strafrechtelijke gevolgen kan hebben. De AFM ondernam actie op basis van de Wet financiële dienstverlening. Die stelt eisen aan de deskundigheid van adviseurs in de financiële wereld, waarbij de klant centraal staat en niet de verkoop van een product. Lekker Leven Hypotheken heeft volgens zijn website als visie dat zijn producten het leven prettiger maken. ‘Wij zijn doorlopend creatief bezig om voor u nieuwe producten te bedenken, die het leven prettiger en goedkoper maken.’

Reageer op dit artikel