nieuws

Fraude met aanvraag huursubsidie

Geen categorie

Ruim 86.000 huur

ers hebben de afgelopen twee jaar gefraudeerd bij de aanvraag van huursubsidie. In een onderzoek van het ministerie van VROM geven zij toe te weinig inkomsten te hebben opgegeven aan de Belastingdienst. Voor een deel bepalen deze gegevens de hoogte van de huursubsidie. Minister Dekker (VROM) heeft de resultaten donderdag naar de Tweede Kamer gestuurd. Ruim 10 procent van de ondervraagde 1200 ontvangers van huursubsidie gaf te weinig inkomsten op. Andere overtredingen bij de aanvraag van huursubsidie komen minder vaak voor. Iets meer dan 6 procent gaf toe over vermogen te beschikken dat niet bij de Belastingdienst bekend is. Het gaat om in totaal ruim 51.000 ontvangers van huursubsidie. Bijna 44.000 mensen gaven bezittingen in het buitenland niet op, ruim 30.000 aanvragers logen over het aantal personen dat op het adres woont. De onderzoekers geven aan dat er nieuw onderzoek nodig is om de totale omvang van de fraude te kunnen vaststellen. Dekker gaat daarmee aan de slag in samenwerking met de Belastingdienst.     

Reageer op dit artikel