nieuws

franse vastgoedbedrijven willen fuseren

Geen categorie

De Franse vastgoedondernemingen Bail Investtissement en Fronciere des Region (FdR) willen fuseren.

De samensmelting moet vorm krijgen door middel van een uitruil van aandelen op basis van een aandeel FdR voor twee aandelen Bail, nadat FdR eerst nog een speciaal dividend uitkeert van twee euro per aandeel.Dat voornemen heeft het management van beide ondernemingen bekendgemaakt. De marktwaarde van de nieuwe onderneming bedraagt drie miljard euro. Het percentage vrij verhandelbare aandelen (‘free float’) bedraagt 37 procent.De waarde van de vastgoedportefeuille van FdR is vorig jaar verviervoudigd van 1,7 miljard euro tot 6,7 miljard euro. De groep is ondermeer actief als belegger en/of ontwikkelaar in de sectoren woningen, kantoren, bedrijfsmatig vastgoed en parkeergarages. Bail is een beursgenoteerde SICC, actief in logistiek en industrieel vastgoed, kantoren en winkels met een portefeuille ter waarde van 2,6 miljard euro.Via de fusie wil het management een bredere aandeelhoudersbasis creëren voor de toekomstige groei. Batipart en ISM, een volle dochter van de Amerikaanse General Electric Group zullen in de nieuwe combinatie een belang houden van 16 procent.

Reageer op dit artikel