nieuws

fortress (nl) dagvaardt fortress (vs)

Geen categorie

De Nederlandse vastgoedonderneming Fortress Participations BV heeft zijn Amerikaanse naamgenoot gedagvaard en geëist dat deze zijn naam verandert.

De in Rotterdam gevestigde Nederlandse vastgoedinvesteerder Fortress is om die reden in Duitsland een juridische procedure begonnen. Fortress Participations BV bestaat sinds 1975 en is al decennia in verschillende Europese landen actief. In Duitsland is Fortress al vanaf 1985 betrokken bij het aan- en verkopen van commercieel vastgoed. De Amerikaanse risico-investeerder Fortress Investment Group LLC opereert pas recentelijk in Europa en investeert met name in de Duitse woningmarkt. Vorige week lanceerde Fortress in Duitsland de beursgang van het vastgoedwoningfonds Gagfah. Volgens Roeland Voerman, directeur en grootaandeelhouder van Fortress Participations, veroorzaakt het optreden van de Amerikaanse naamgenoot in Duitsland voortdurend verwarring in de vastgoedbranche. Pogingen van de kant van de Rotterdamse onderneming om de Amerikaanse naamgenoot tot een naamsverandering te brengen, althans in Europa, hebben tot op heden niet tot resultaat geleid. Voerman: ‘Dat laat ons geen andere weg open dan naar de rechter te stappen. Wij hebben daarom aan de rechtbank van Düsseldorf gevraagd een uitspraak te doen op basis van de Europese wetgeving inzake naamgeving van bedrijven, de European Trademark. Onze vastgoedrelaties in Duitsland worden voortdurend op het gekeerde been gezet als weer de naam van Fortress opduikt. Wij hebben een aantal keren situaties meegemaakt, waarbij wij bij gesprekken over transacties werden verward met onze Amerikaanse branchegenoten. Wij zijn tot deze stap gekomen, omdat we voor eens en altijd willen duidelijk maken dat wij niets van doen hebben met het Amerikaanse Fortress. Wij vragen dan ook aan de rechtbank van Düsseldorf om Fortress Investments te verbieden deze naam nog langer te gebruiken.’

Reageer op dit artikel