nieuws

fortis re naar beurs met belgisch vastgoedfonds

Geen categorie

Fortis Real Estate gaat met de Belgische groep Mestdagh een nieuw vastgoedinvesteringsfonds oprichten, dat eind 2006 moet noteren op Euronext Brussel.

Fortis heeft reeds 30 miljoen euro aan winkelvastgoed in het fonds gestopt. Mestdagh, uitbater van de Belgische Champion-winkels. Mestdagh, brengt zijn 135.000 m2 winkelvastgoed ter waarde van ongeveer 90 miljoen euro in het fonds. Hoe groot de portefeuille ten tijde van de beursgang moet zijn, willen de partijen niet kwijt. Er zouden al verschillende investeerders interesse hebben getoond.Fortis Real Estate is de grootste vastgoedeigenaar in België. De onderneming participeert ook in Befimmo, het op een na grootste vastgoedfonds van onze zuiderburen. Mestdagh bestaat uit 63 supermarkten. De winkels bevinden zich voornamelijk in Wallonië en haalden in 2005 een omzet van ongeveer 500 miljoen euro.

Reageer op dit artikel