nieuws

Fonds wil corporatiewoningen opkopen

Geen categorie

Eind deze maand zal het Wooninvesteringsfonds worden opgericht.

Het fonds zal als een nieuwe landelijke sociale huisvester op de markt actief zijn. Het Wooninvesteringsfonds is de nieuwe naam van het eerdere Landelijke Verkoop Toegelaten Instelling (LVTI). Het fonds, een initiatief van corporatiekoepel Aedes, wil ongeveer 4000 huizen opkopen van corporaties die geld nodig hebben om nieuwe woningen te bouwen of om grootschalige herstructureringsprojecten uit te voeren. Het Wooninvesteringsfonds gaat in totaal ongeveer 300 miljoen euro aan vrij besteedbaar vermogen in de corporatiesector steken via obligatieleningen. Met deze leningen kunnen corporaties met een overcapaciteit investeren in de woningsector. De obligatielening is onderverdeeld in certificaten, die onder corporaties onderling verhandelbaar zijn. Door lid te worden van het Wooninvesteringsfonds kunnen certificaathouders medezeggenschap krijgen over het beleid.     

Reageer op dit artikel