nieuws

Fifth Avenue ook dit jaar weer duurste winkellocatie ter wereld

Geen categorie

Fifth Avenue in New York is ook dit jaar weer de duurste winkellocatie ter wereld met een huur van 8406 euro (10.

26 dollar) per vierkante meter verkoopoppervlak. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Main Streets Across the World van Cushman & Wakefield Healey & Baker, de Europese tak van de internationale vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Op basis van de vergelijking van de huren op 229 toplocaties in 45 landen wordt aldus een ranglijst gemaakt van de duurste winkellocaties in de wereld. Ook de nummers 2 tot en met 4 zijn hetzelfde als afgelopen jaar: de Avenue des Champs Elysées in Parijs (tweede plaats), Causeway Bay in Hongkong (derde plaats) en Oxford Street in Londen (vierde plaats). De grootste stijgers zijn Grafton Street in Dublin (van 10 naar 5), The Ginza in Tokio (van 15 naar 9) en Florida in Buenos Aires (van 43 naaar 38). De winkelhuurprijzen in de Kalverstraat in Amsterdam (wederom op de negentiende plaats) zijn stabiel gebleven met 1640 euro per vierkante meter. Op tweederde van de onderzochte locaties zijn de huren wereldwijd het afgelopen jaar gestegen, op 11 procent van de locaties zijn de huren gedaald en op de rest zijn de huren stabiel gebleven. De stijging van winkelhuren in Europa is gemiddeld 4,8 procent (vorig jaar 3 procent) en heeft daarmee, aldus Cushman & Wakefield, een voor de markt gezond niveau bereikt. De gemiddelde winkelhuurprijs in Europa bedraagt 1665 euro per vierkante meter. In West-Europa, met een gemiddelde stijging van 5,1 procent, zijn de huurprijzen het meest gestegen in Spanje en Ierland. In Centraal- en Oost-Europa bedraagt de stijging gemiddeld 4,1 procent. Rusland is op dit gebied de koploper. Winkelhuren in Moskou zijn met 13,1 procent (naar 2877 euro per vierkante meter) enorm toegenomen door de bloeiende en enorme actieve retailsector. De verwachting is dat met de komst van nieuw winkelaanbod de concurrentie toeneemt en dat de huurprijzen zullen stabiliseren.     

Reageer op dit artikel