nieuws

faillissement dreigt voor yo’r reiswinkel

Geen categorie

YO’R Reiswinkel verkeert in grote financiële problemen.

De onderneming heeft uitstel van betaling aangevraagd. ‘We kunnen onze rekeningen en de salarissen van het personeel niet meer betalen’, aldus een woordvoerster van het bedrijf donderdag. ‘Daarnaast zijn ongeveer 300 klanten de dupe.’ YO’R Reiswinkel heeft verspreid over het hele land 24 winkels en ongeveer 150 werknemers. Het bedrijf (omzet 30 miljoen euro) raakte naar eigen zeggen in de problemen toen het de reiswinkels in een nieuwe BV wilde onderbrengen. De brancheorganisatie ANVR en de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) zouden dwars hebben gelegen, waarna het bedrijf op negatieve wijze in de publiciteit kwam. ‘Sindsdien komt er helemaal geen geld meer binnen en zijn de problemen erg groot geworden’, aldus de zegsvrouw. YO’R Reiswinkel zint nu op een doorstart. De directie praat vrijdag met de SGR over de ontstane situatie.

Reageer op dit artikel