nieuws

extra investeringen de alliantie

Geen categorie

Woningcorporatie De Alliantie trekt tot 2011 340 miljoen euro extra uit voor het bouwen van meer woningen en forse investeringen in wijken.

Dat blijkt uit de bijgestelde meerjarenbegroting 2007-2011 van de corporatie. In totaal investeert De Alliantie de komende vijf jaar 2,15 miljard euro. Daarvan is 1,65 miljard euro bestemd voor de bouw of renovatie van woningen. Per jaar wil de corporatie 1.500 nieuwe woningen opleveren. Omdat het huidige bestand vooral bestaat uit kleine, goedkope woningen, zal de corporatie meer woningen in het middeldure segment bouwen. Hiermee speelt De Alliantie in op de vraag die bij klanten bestaat. Voor starters worden relatief veel goedkope koopwoningen gebouwd. Door de stijgende bouwproductie neemt de ruimte op de woningmarkt toe.

Reageer op dit artikel