nieuws

evans randall koopt königsbau passagen

Geen categorie

De Britse investment banking group Evans Randall heeft zijn eerste acquisitie gedaan in Duitsland.

Tegen een yield van 5,25 procent is de nieuwe retailontwikkeling Königsbau Passagen in Stuttgart gekocht van HSH N Real Estate, dochteronderneming van HSH Nordbank. Evans Randall kocht in maart van dit jaar de Haagse Poort – met ING Real Estate als belangrijkste huurder – in Den Haag voor 220 miljoen euro van KanAm. Evans Randall kondigt verder nieuwe aankopen aan in Nederland en Duitsland ter waarde van ongeveer 400 miljoen euro. In Nederland zou het gaan om ‘een grote ontwikkeling in Amsterdam’ van ongeveer 200 miljoen euro. Navraag door Vastgoedmarkt levert op, dat er nog geen handtekeningen zijn gezet en dat dus de naam van het object niet kan worden genoemd. Evans Randall wil voor maart volgend jaar – wanneer de Mipim 2007 begint – een vastgoedportefeuille hebben van minimaal 1 miljard euro.Königsbau Passagen is een winkelcentrum en kantorencomplex in het centrum van Stuttgart met 27.000 m2 retail en 18.000 m2 kantoorruimte. Het winkelcentrum ging in april van dit jaar open en is geheel verhuurd. De acquisitie is, net als het geval was bij de Haagse Poort, gefinancierd door HSH Nordbank. Evans Randall is bij de deal geadviseerd door CB Richard Ellis en het advocatenkantoor S. J. Berwin in Duitsland.

Reageer op dit artikel