nieuws

europese vastgoedtransacties op 89,7 miljard

Geen categorie

In Europa is in de eerste jaarhelft van 2006 voor 89,7 miljard euro in vastgoed geïnvesteerd.

Dat is 42 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar en 7 procent meer dan in de tweede helft van 2005. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van vastgoedadviseur CB Richard Ellis. De sterke vraag naar vastgoed en de lage rente heeft de yields verder doen dalen. Voor het dertiende achtereenvolgende kwartaal daalden de prime yields tot een niveau van 5,08 procent. Bijna de helft van de vastgoedtransacties (49 procent ofwel 42,9 miljard euro) waren grensoverschrijdend. Net als in 2005 werd deze markt gedomineerd door de VS, het VK, Ierland en Duitsland. De Duitse open-end fondsen waren met 7,3 miljard euro de grootste verkopers van vastgoed. Het gaat in Europa steeds vaker om de verkoop van grote vastgoedportefeuilles. De eerste jaarhelft ging het in 58 procent om transacties van meer dan 100 miljoen euro, tegen 47 procent in 2004. Het meeste geld ging om in kantoortransacties (43,2 miljard euro). Vanwege lagere investeringen in Britse winkelcentra, vertoonde retail een slechter resultaat dan in 2005.

Reageer op dit artikel