nieuws

europees geld voor hazeldonk-meer

Geen categorie

Het Nederlands-Belgische logistiek park Hazeldonk-Meer moet het beste en het modernste bedrijventerrein tussen Antwerpen en Rotterdam worden.

Ton van Tilburg, voorzitter van de bedrijvenvereniging Logistiek Centrum Hazeldonk, wil voor deze ambitie het terrein nieuw leven inblazen. Hij zei dit dinsdag bij de grenspost Hazeldonk. Voor de modernisering van Hazeldonk-Meer heeft de Europese Commissie dinsdag een bijdrage van ruim 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld. De totale kosten zijn begroot op ruim 5,5 miljoen euro. De belangrijkste aanpassingen zijn een nieuwe weg voor beide bedrijvenparken langs de twee zijden van de E10, beveiliging van het hele complex en een voorziening voor breedbandtelecommunicatie waarvan alle 220 bedrijven gebruik kunnen maken.Aan de Belgische kant liggen volop mogelijkheden voor uitbreiding van het bedrijventerrein. Dat zei burgemeester Arnold van Aperen van Hoogstraten. Het Vlaamse gewest en het stadsbestuur van Hoogstraten denken aan een uitbreiding van meer dan 100 hectare. Hazeldonk-Meer is nu 180 hectare groot. Er werken meer dan 2000 mensen. Aan Nederlandse kant zouden drie enorme windmolens moeten komen.

Reageer op dit artikel