nieuws

Europan zoekt projecten voor achtste prijsvraag

Geen categorie

Europan zoekt locaties voor de achtste editie van zijn wedstrijd voor ontwikkelaars, gemeenten en corporaties.

Europan is een netwerk van architecten, stedenbouwkundigen, gemeenten en opdrachtgevers. Het netwerk bestaat zestien jaar en ziet zich als belangrijk platform voor de uitwisseling van ervaringen en ideeën over de Europese stad.Jonge professionals worden uitgenodigd oplossingen aan te dragen voor reële locaties die beschikbaar worden gesteld door opdrachtgevers en gemeenten in deelnemende landen. De winnende ontwerpen zullen met steun van Europan worden gerealiseerd. In Nederland zijn sinds de oprichting van de Europan-prijsvraag in 1990 acht winnende projecten gereedgekomen.In Nederland kunnen per prijsvraagronde vijf locaties worden aangeboden. Deze moeten bestaan uit een studiegebied en een planlocatie. Het studiegebied moet mogelijkheden bieden voor een stedenbouwkundige visie, waarin diverse gebouwen, openbaar gebied en landschappelijke elementen onderdeel van de opgave vormen. Europan stelt per land een jury samen voor de inzendingen. Die bestaat onder andere uit architecten, projectontwikkelaars en stedenbouwkundigen. Voor meer informatie: www.europan.nl

Reageer op dit artikel