nieuws

eurinpro wil distributiecentra buiten europa

Geen categorie

De Vlaamse projectontwikkelaar Eurinpro wil logistieke centra ontwikkelen in Rusland, Turkije en ‘verschillende Aziatische landen’.

Dat stelt Eurinpro tegenover het Vlaamse dagblad De Tijd. De ontwikkelaar is al actief in veel Europese landen, maar wil aanwezig zijn in logistieke centra in de hele wereld. ‘We bestuderen de opties om die groei snel te kunnen realiseren’, aldus topman Bart Verhaeghe. Eurinpro is al benaderd door verschillende zakenbankiers, waaronder volgens De Tijd Goldman & Sachs. Eurinpro ontwikkelt projecten en verkoopt deze door aan institutionele investeerders. De afgelopen vijf jaar ontwikkelde het bedrijf 1,2 miljoen vierkante meter distributiecentra met een waarde van 850 miljoen euro. Eurinpro gaat anders te werk dan de meeste ontwikkelaars. De Vlaamse ontwikkelaar wacht op een verzoek van een klant en zoekt vervolgens een geschikte locatie. Zo is Eurinpro verzekerd van een huurcontract en latere inkomsten. Eurinpro boekte vorig jaar een nettowinst van 27,5 miljoen euro en verwacht in 2006 51,5 miljoen euro winst te maken.

Reageer op dit artikel