nieuws

eurinpro ontwikkelt distributiecentrum amazon

Geen categorie

Eurinpro ontwikkelt voor Amazon, de wereldwijde online detailhandelaar in consumentenproducten, een distributiecentrum van meer dan 70.

00 m2 in Leipzig, Duitsland. Het nieuwe distributiecentrum is nodig om de groei en de uitbreiding van het assortiment van Amazon te kunnen verwerken. Het nieuwe distributiecentrum zal tot 400 banen creëren in de komende drie jaar. De bouw is deze maand begonnen. Christian Bisschoff, country manager van Eurinpro in Duitsland, licht toe: ‘De site ligt slechts twee kilometer van het centrum van Leipzig en slechts twintig kilometer van het vliegveld. Dankzij de tramhalte op het terrein is het distributiecentrum goed bereikbaar voor medewerkers. Daarnaast is Leipzig een echte hot spot aan het worden, met grote bedrijven als BMW, Porsche en DHL.’Paul Niewerth, general manager van Amazon Logistik Bad Hersfeld: ‘Amazon is sterk gegroeid en heeft zijn assortiment uitgebreid met productcategorieën met grotere producten, zoals elektronica en keuken en thuisartikelen. We hebben meer opslagcapaciteit nodig om deze grote objecten te kunnen behandelen.’Welke investering met de ontwikkeling van het distributiecentrum is gemoeid, is niet bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel