nieuws

eurinpro: besparing op logistieke kosten tot 20 procent

Geen categorie

Bedrijven kunnen jaarlijks 15 tot 20 procent besparen op hun totale logistieke kosten.

Dit is de meest opvallende uitkomst van het onderzoeksmodel dat Eurinpro, ontwikkelaar van en investeerder in logistiek vastgoed op maat, gisteren presenteerde tijdens een bijeenkomst in Utrecht. Bedrijven kunnen de besparing realiseren door over te stappen van een oud magazijn naar een nieuw distributiecentrum dat aansluit op hun specifieke wensen. Eurinpro ontwikkelde de Warehouse Scan om de financiële en operationele verschillen tussen bestaand en nieuw logistiek vastgoed per bedrijf te kunnen analyseren. De scan toont aan hoeveel een organisatie uitgeeft aan de huur, handling en opslag, en infrastructuur in zijn magazijn. Hierbij kijkt Eurinpro naar de prijs per vierkante meter, arbeidskosten en de afschrijving van materieel, zoals heftrucks. De totale kosten worden vervolgens vergeleken met wat het de gebruiker zou kosten om een nieuw magazijn op maat te betrekken.Nadat Eurinpro de Warehouse Scan bij een aantal bedrijven heeft ingezet, toont het model de volgende resultaten:- 80 Procent van de onderzochte bedrijven kan meer dan 10 procent besparen op de jaarlijkse huurkosten.- Meer dan 90 procent van de bedrijven met magazijnen met een vrije hoogte onder de 10 meter kunnen besparen op arbeidskosten.- Meer dan een derde van de bestaande magazijnen heeft te weinig loading docks om tot een optimale planning te komen, waardoor (interne) transportkosten stijgen.Verder kunnen bedrijven besparen op verzekeringskosten door betere beveiliging en brandpreventie, op energiekosten door betere isolatie en op overwerkuren door een optimaal georganiseerde supply chain.

Reageer op dit artikel