nieuws

Erven Endstra dagen Rabobank voor rechter

Geen categorie

De rechter moet de Rabobank verbieden alle financiële banden te verbreken met bedrijven die eigendom waren van de op 17 mei geliquideerde Amsterdamse vastgoedondernemer Willem Endstra.

Dat eisen de erfgenamen van Endstra morgen in een kort geding dat dient bij de rechtbank in Utrecht. De verschillende bedrijven van Endstra die een jachthaven in IJmuiden exploiteren en beheren, doen zaken met de Rabobank. Volgens raadsman J. Koets van de erfgenamen probeert de bank al sinds februari van de jarenlange relatie met Endstra af te komen. De Rabobank gaf als motief dat de bank niet wilde worden geassocieerd met kwesties waarmee Endstra in verband werd gebracht. Endstra maakte toen bezwaar omdat hem heel weinig tijd werd gegeven een nieuwe bank te vinden. Hij was van mening dat de bank zich slechts baseerde op onware krantenartikelen. Nadat Endstra in mei was vermoord, vroeg de advocaat van de erfgenamen uitstel om orde op zaken te kunnen stellen. Koets benadrukte dat de reden die de Rabobank heeft opgegeven, onlosmakelijk was verbonden met de persoon van Willem Endstra. Die reden kan volgens Koets niet gelden voor de erven, want die zijn nog nooit in het nieuws geweest. Bovendien is het voor de verschillende personen lastig om nieuwe financieringen te verkrijgen omdat sommige administraties door de politie in beslag zijn genomen voor het moordonderzoek. De Rabobank ging niet in op het verzoek en beëindigde begin juli alle relaties met bedrijven van Endstra. Een woordvoerder van de bank zei geen mededelingen te doen over individuele klantrelaties.     

Reageer op dit artikel