nieuws

Epra: Duitse REIT voor eind dit jaar

Geen categorie

De Europese brancheorganisatie voor beursgenoteerde vastgoedondernemingen Epra verwacht dat de Duitse regering voor het eind van dit jaar komt met een wetsvoorstel voor een Duitse REIT (Real Estate Investment Trust).

Die verwachting spreekt de European Public Real Estate Association (Epra) uit in haar pas verschenen jaarlijkse Epra Global REIT Survey, waarin de verschillende REIT-structuren in de wereld met elkaar worden vergeleken. Nederland was in 1969 het eerste Europese land dat een transparante belastingstructuur introduceerde. Inmiddels kennen ook Italië (1994), België (1995) en Frankrijk (2003) een dergelijke structuur. Epra denkt niet dat er de komende jaren uitzicht komt op een eenduidige Europese REIT-structuur. ‘Daarvoor zijn de weerstanden bij de EU-lidstaten te groot tegen verregaande belastingharmonisatie. Eenvoudigweg omdat het hun financiële autonomie aantast’, aldus de Epra-rapporteurs. De Epra heeft daarom vooral haar hoop gevestigd op het Europese Hof in Luxemburg ‘dat langzaam maar zeker werkt aan het wegruimen van de meeste obstakels tegen grensoverschrijdende vastgoedinvesteringen in Europa.’    

Reageer op dit artikel