nieuws

Elf procent recreatiewoningen illegaal bewoond

Geen categorie

Van de 98.327 bekend

recreatiewoningen in Nederland worden er 11.333 onrechtmatig bewoond. Dit is ruim 11 procent. Veel gemeenten werken nog aan beleid over de permanente bewoning van recreatiewoningen. Ook zijn ze bezig met het inventariseren van de onrechtmatig bewoonde recreatiewoningen. Een en ander blijkt uit de tussenrapportage Onrechtmatige bewoning van recreatieverblijven, die minister Dekker van VROM naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Op herhaald verzoek heeft driekwart van de gemeenten (368) gegevens verstrekt aan de VROM-Inspectie. Dekker wil dat bewoners eind 2004 duidelijkheid hebben over de wijze waarop gemeenten omgaan met de huidige problematiek. Met de tussenrapportage houdt de minister een vinger aan de pols.In het voorjaar van 2005 stuurt minister Dekker de Tweede Kamer een eindrapportage over de stand op 31 december 2004 en haar visie daarop.     

Reageer op dit artikel