nieuws

Eigen Huis introduceert eigen aankoopmakelaar

Geen categorie

De Vereniging Eigen Huis introduceert in samenwerking met Makelaars Netwerk de ‘Eigen Huis Aankoopmakelaar’.

Leden van de vereniging kunnen bij de aankoop van een woning gebruik maken van dienstverlening op maat door een van de 140 bij Makelaars Netwerk aangesloten gecertificeerde makelaars.Volgens de Vereniging Eigen Huis is de service nodig omdat woningzoekenden te maken krijgen met een beperkt aanbod van makelaarsdiensten: alles of niets. De Vereniging Eigen Huis pleit al jaren voor de ontwikkeling van deeldiensten bij de aankoop van een woning, maar constateert dat makelaars daar tot op heden zeer beperkt op inspelen. Ze rekenen daarvoor volgens de Vereniging Eigen Huis bovendien naar verhouding hoge tarieven.Het aanbod van de Eigen Huis Aankoopmakelaar bestaat uit de onderdelen Bezichtigen, Onderhandelen en Afhandelen. Bij de module Bezichtigen gaat een Eigen Huis Aankoopmakelaar met de geïnteresseerde koper mee naar de woning. De makelaar legt zijn oordeel over het huis vast in een rapport en geeft een biedadvies. Bij de module Onderhandelen die daarop kan volgen, schakelt de consument de makelaar in voor het onderhandelen over de koopprijs. Bij de module Afhandelen ten slotte, regelt de makelaar op verzoek van de koper al het werk dat gedaan moet worden voor de afhandeling van het koopcontract tot en met de akte bij de notaris.Het bezichtigen van een woning kost 325 euro bij de makelaarsdienst van Eigen Huis, inclusief het evaluatierapport en biedadvies. Het tarief voor het onderhandelen over de koopprijs is afhankelijk van de koopsom van de woning en begint bij 0,5 procent en eindigt bij 0,7 procent. De kosten van het afhandelen van de koopakte bedragen 100 euro. Bij aankoop van een woning van 250.000 euro zou de Eigen Huis Aankoopmakelaar een besparing opleveren van zo’n 1700 euro.Bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) was niemand bereikbaar voor een reactie op het initiatief van de Vereniging Eigen Huis.

Reageer op dit artikel