nieuws

eib: stagnatie woningbouw door personeelsgebrek

Geen categorie

Eén op de tien bouwbedrijven in de woningbouw heeft in mei een tekort aan personeel.

Dat bleek gisteren uit de Conjunctuurmeting bouwnijverheid van mei 2006, uitgevoerd door het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB). Volgens het EIB was het gebrek aan personeel de belangrijkste oorzaak van de stagnatie in de woningbouw. Dit is sinds oktober 2001 niet meer voorgekomen. Veel bouwbedrijven zien zich door het personeelstekort gedwongen hun opdrachten over een langere periode uit te smeren. De orderportefeuille in de totale bouwnijverheid kende eind mei 2006 een toename van 0,2 maand tot 7,7 maanden. De woningbouw nam daarin een groei van 0,1 maand voor zijn rekening. Aan het EIB-onderzoek verleenden ruim 400 hoofdaannemingsbedrijven met meer dan tien personeelsleden hun medewerking.

Reageer op dit artikel