nieuws

eerste virtuele maquettes op 3d beeldscherm

Geen categorie

Tijdens het Woonfestival op 6 en 7 oktober in Lelystad zal voor het eerst een virtuele maquette op een 3D beeldscherm te zien zijn.

De primeur is voor het nieuwbouwproject Park Houtribhoogte van projectontwikkelaar Zuiderzee Vastgoed. Potentiële kopers zijn zodoende in staat de 195 woningen en omgeving met een niet eerder vertoond realisme virtueel te beleven. Zonder speciale bril kan diepte worden waargenomen. De virtuele maquette is meer dan het bekende animatiefilmpje, doordat de gebruiker in staat is om vrij te navigeren. Het 3D beeldscherm geeft de virtuele maquette een toegevoegde waarde door de extra diepte. Tot nu toe is de techniek, die Philips eerder dit jaar in de professionele markt introduceerde, nog niet eerder gebruikt voor interactieve presentaties van architectuur.

Reageer op dit artikel