nieuws

eerste pps-light contract voor onderwijshuisvesting

Geen categorie

Het Petrus Canisius College in Alkmaar is de eerste onderwijsinstelling die gebruik gaat maken van het PPS-Light concept van Schoolcompagnie.

Op 10 juli 2006 tekenen Anke Harteveld, voorzitter van de centrale directie van de scholengemeenschap Petrus Canisius College en Donald van der Veen, directeur van Schoolcompagnie, een samenwerkingsovereenkomst. Het is volgens Schoolcompagnie het eerste PPS-contract voor onderwijshuisvesting in ons land dat volledig privaat is voorbereid zonder enige ondersteuning van de overheid. Het monumentale hoofdgebouw aan de Blekerskade in het hart van het Alkmaar wordt ingrijpend gerenoveerd en uitgebreid. Er verrijst een ruim, eigentijds en hoogwaardig gebouw dat vanaf eind 2008 onderdak zal bieden aan de HAVO en VWO-afdeling. Schoolcompagnie en Stichting PCC richten voor dit doel een rechtspersoon op. Deze rechtspersoon neemt het gebouw in eigendom over en zal het na oplevering dertig jaar lang verhuren aan de scholengemeenschap. De gemeente Alkmaar draagt de rijksbekostiging gedurende dertig jaar over aan Stichting PCC. Door de financiële constructie komen de gemeente Alkmaar en Stichting PCC financieel uit op het niveau van de rijksbekostiging. De gemeente behoudt daarnaast nog financiële armslag voor haar andere onderwijsprojecten.Schoolcompagnie is een gezamenlijke onderneming van advies- en ingenieursbureau DHV en BAM Utiliteitsbouw. Schoolcompagnie is speciaal opgericht om hoogwaardige huisvestingsoplossingen te bieden in financieel complexe omgevingen. De ontwikkeling en exploitatie geschieden volledig voor rekening en risico van Schoolcompagnie. Deze hanteert het concept van sociaal ondernemerschap met non-profit vastgoedexploitaties.

Reageer op dit artikel