nieuws

eerste brabantse pakketshop gls in den bosch

Geen categorie

Pakketdistributiebedrijf GLS heeft afgelopen zaterdag in Den Bosch de eerste Pakketshop in Noord-Brabant geopend.

De winkel is gevestigd in een filiaal van Coeurtel Telecommunicatie op de Boschmeersingel. GLS, een van de grootste pakketdiensten van Europa, wil voor april volgend jaar zo’n 350 Pakketshops in ons land openen.Bij de Pakketshops kunnen particulieren en ondernemers pakketten versturen. Daarnaast dienen de Pakketshops als ophaalpunt. Is er bij een bezorging niemand aanwezig op het huisadres, dan kan het pakket daar worden afgehaald. ‘Wij wijken af van het postkantoor door het prijsverschil. Wij rekenen voor de grootte van het pakket en niet voor het gewicht. Een standaardpakket, waarbij de kortste en de langste zijde opgeteld niet meer dan 35 centimeter zijn, kost bij ons 5,95 euro’, vertelt Peter van der Wielen van GLS in het Brabants Dagblad van afgelopen vrijdag. Bovendien zijn de pakketten die via GLS worden verzonden, altijd aangetekend en zijn ze tot 500 euro verzekerd, overigens met een eigen risico van 50 euro.In Nederland zijn de eerste Pakketshops in januari 2006 geopend in onder andere Amsterdam, Utrecht en Groningen. De Pakketshop wordt volgens de shop-in-shop formule opgenomen in een bestaande winkel, bijvoorbeeld een kiosk, tabakszaak of een wit- en bruingoedwinkel. Ook in andere landen worden in snel tempo Pakketshops geopend. Zo zijn er in Duitsland inmiddels 2.500 operationeel en hebben in Denemarken, België, Portugal en Tsjechië de eerste Pakketshops hun deuren geopend. Uiteindelijk wil GLS 60.000 vestigingen in Europa openen.

Reageer op dit artikel