nieuws

edo arnoldussen directeur nieuwe gob

Geen categorie

Edo Arnoldussen, algemeen directeur van het Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam, is per 1 oktober 2006 benoemd tot directeur van het nieuwe Gemeenschappelijk Ontwikkelingsbedrijf (GOB) van het Rijk.

Het GOB zal namens de Rijksoverheid participeren bij de totstandkoming van gebiedsontwikkelingsprojecten in het land.Het bedrijf gaat namens het Rijk werken aan complexe gebiedsprojecten waarbij verschillende ministeries vanuit verschillende invalshoeken zijn betrokken. Via het GOB gaat het Rijk zich in dit type ontwikkelingen professioneler en slagvaardiger organiseren. Minister Dekker van VROM en minister Zalm van Financiën hebben gisteren de Werkwijze rijkssamenwerking Gemeenschappelijk Ontwikkelingsbedrijf naar de Tweede Kamer gestuurd.Op dit moment is Arnoldussen algemeen directeur van het Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam. Daarnaast bekleedt hij diverse bestuursfuncties bij onder meer de adviescommissie onderwijs Hogeschool van Techniek (HVA) en de Raad van Toezicht De Kleine Johannes in Amsterdam. Ook is hij voorzitter van de Commissie van Advies van de Academie voor Bouwkunst Amsterdam.De huidige kwartiermaker van het GOB, Nel Sangers, legt haar huidige functie bij het GOB neer. Per 15 juli 2006 treedt zij aan bij Staatsbosbeheer als algemeen adjunct-directeur. Peter Ruigrok is voor de periode tot 1 oktober aangesteld als directeur ad interim. Ruigrok heeft ruime ervaring opgedaan als gebiedsontwikkelaar en was hiervoor lid van de raad van bestuur van AM NV en directeurvoorzitter van AM Wonen en Grondbedrijf. Tussen 2003 en 2005 was hij voorzitter van de Neprom.Het kabinet heeft in september 2005 besloten tot de oprichting van het GOB. In de afgelopen periode hebben verschillende ministeries (Financiën, LNV, VenW, Defensie, VROM en EZ) samengewerkt om de oprichting van het GOB mogelijk te maken. Het kabinet neemt voor het zomerreces een besluit over de projecten waarbij het GOB betrokken zal zijn. Verkenningen lopen er voor de projecten Ede-Oost, Greenport Venlo/Klavertje Vier, Almere, Bloemendalerpolder/KNSF, vliegveld Valkenburg, Moerdijkse Hoek en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Reageer op dit artikel