nieuws

durfkapitalisten willen australisch winkelbedrijf

Geen categorie

De Amerikaanse durfkapitalisten KKR en Texas Pacific zouden een bod voorbereiden op het Australische winkelbedrijf Coles-Myer, dat 2.

00 winkels heeft. Coles-Myer is naar schatting 14 miljard Australische dollar waard (8,5 miljard euro). Coles-Meyer heeft bevestigd dat het is benaderd door partijen, maar wil voorlopig geen namen noemen. Met een eventuele overname zou het winkelconcern concurrent Woolworth voorbij willen streven. De overname zou de grootste in de geschiedenis van Australië zijn. Het concern met een omzet van 36 miljard (Australische) dollar behaalde vorig jaar een nettowinst van 678 miljoen dollar. Andere bronnen noemden Carlyle en CVC als kandidaten. De overnamegeruchten stuwden de koers van het aandeel met 12 procent.

Reageer op dit artikel