nieuws

duitse regio ondersteunt vliegveld

Geen categorie

Het Duitse vliegveld Weeze (voorheen Niederrhein) bij Noord-Limburg wordt desnoods met overheidsgeld opengehouden.

Dat heeft het bestuur van het district Kleef besloten. Het vliegveld kwam in het verleden in het nieuws, omdat wijlen Willem Endstra het probeerde te kopen. Die werd daarin tegengewerkt door de Duitse autoriteiten. Later had Erik de Vlieger er een belang in en werd Endstra alsnog voor een deel eigenaar. Het vliegveld is nu nog steeds in handen van Nederlandse particuliere vastgoedinvesteerders.De regio wil een meerderheidsbelang in de luchthaven verwerven als de betalingsmoeilijkheden van de Nederlandse particuliere investeerder voortduren, meldden Duitse media woensdag. Airport Weeze kost jaarlijks ongeveer 25 miljoen euro. Het vliegveld is populair bij Nederlandse reizigers uit het zuidoostelijke grensgebied. Het besluit van het regionaal bestuur wordt op 22 juni voorgelegd aan de districtsvergadering.

Reageer op dit artikel