nieuws

duitse kantorenmarkt trekt aan

Geen categorie

Het overaanbod van kantoorruimte in Duitsland zal vanaf begin volgend jaar aanzienlijk gaan dalen.

Dat blijkt uit het door de bank Eurohypo gehouden onderzoek 2006 Market Report on Germany waarvan de resultaten afgelopen vrijdag zijn gepubliceerd. Uit het onderzoek blijkt dat de kantorenmarkt in Duitsland over zijn dieptepunt heen is en een opwaartse lijn laat zien. In het rapport wordt nadrukkelijk onderschreven dat het herstel is te danken aan de positieve economische situatie in Duitsland. Marcus Cieleback, hoofd van de onderzoekafdeling Real Estate Appraisal & Consulting (RAC) van Europypo: ‘Aan de aanbodzijde is de aanhoudende daling van nieuw aanbod eveneens een factor die bijdraagt aan consolidatie binnen de markt.’Door een stijgende vraag zijn in München en Hamburg de tophuren inmiddels al gestegen. De analisten van RAC verwachten dat deze trend de komende jaren doorzet in geheel Duitsland.

Reageer op dit artikel