nieuws

dubai voert vastgoedwet in

Geen categorie

Dubai heeft een reeds lang aangekondigde vastgoedwet (No 7) ingevoerd die het voor buitenlanders mogelijk maakt in bepaalde gebieden van het land vastgoed in eigendom te hebben.

Het betreft hier de gebieden Jumeirah, Jbel Ali en Dubailand, die worden ontwikkeld door de eigen staatsgecontroleerde ontwikkelaars Emaar, Nakheel en Dubai Properties.Al in 2002 kondigde de regering van Dubai aan de wet te veranderen, die het buitenlanders verbiedt in Dubai – dat deel uitmaakt van de Verenigde Emiraten – vastgoed te bezitten. Daarna is de wet nooit ingevoerd, hoewel in de praktijk wel degelijk aan bepaalde buitenlandse vastgoedpartijen als de Trump Organization toestemming werd gegeven vastgoeddeals te doen en grondtransacties te registeren bij de Dubai Lands and Properties Department. Gezien de reeds gangbare praktijk worden geen spectaculaire nieuwe ontwikkelingen verwacht door de nieuwe wetgeving.

Reageer op dit artikel