nieuws

DTZ Zadelhoff blijft grootste vastgoedadviseur van Nederland

Geen categorie

DTZ Zadelhoff blijft de grootste adviseur op de markt voor onroerend goed voor kantoorruimte en bedrijfsruimte in Nederland.

Dit blijkt uit onderzoek dat Vastgoedmarkt voor het derde achtereenvolgende jaar heeft gehouden. Jones Lang LaSalle komt op de tweede plaats, gevolgd door CB Richard Ellis, dat halverwege het afgelopen jaar ook in Nederland Insignia BDR overnam. Over CB Richard Ellis moet worden opgemerkt dat de gerealiseerde kantoortransacties van Insignia BDR (ongeveer 40.500 m2) bij CB Richard Ellis zijn gevoegd.De ranglijst geeft het totaal aan van bij Vastgoedmarkt gemelde transacties voor eigen gebruik. Daarbij zijn geen beleggings- en ontwikkelingstransacties meegenomen. Ook de contractverlengingen zijn buiten beschouwing gelaten. Wel zijn opgenomen het aantal vierkante meters van sale-and-lease-back-transacties. Voor het eerst is dit jaar ook een ranglijst samengesteld met bedrijfsruimtetransacties.Meer gegevens uit het onderzoek zijn te vinden in Vastgoedmarkt van april 2004, die vandaag verschijnt.

Reageer op dit artikel