nieuws

dtz volledig eigenaar dtz debenham tie leung

Geen categorie

DTZ heeft zijn activiteiten in de Azië-Pacific regio versterkt met de aankoop van de 70 procent die het nog niet in bezit had van DTZ Pacific Holdings Limited (DTZ Noord-Azië), eigenaar van DTZ Debenham Tie Leung, die actief is in geheel China, Hong Kong en Taiwan.

De verkopende partij is HK Millennium Limited. DTZ Holdings plc bezat tot aan deze transactie 30 procent van DTZ Noord-Azië, door aankoop van diens aandelenkapitaal in december 1999 en januari 2002.De aankoopsom van zo’n 35 miljoen euro bestaat uit aandelen in DTZ Holdings plc ter waarde van ongeveer 27,5 miljoen euro, met het restant in contanten. CY Leung, bestuursvoorzitter van DTZ Noord-Azië, heeft zijn aandeel van de aankoopsom geheel in aandelen DTZ Holdings plc verworven. Hij zal tevens de nieuwe post van bestuursvoorzitter van de Azië-Pacific regio op zich nemen.DTZ koopt het overblijvende aandelenkapitaal van DTZ Noord-Azië vanwege het aanhoudende succes van het bedrijf en het groeiend marktaandeel, alsmede de bewezen aansluiting ervan op DTZ’s wereldwijde netwerk. Met deze stap naar volledig eigendom van DTZ Noord-Azië, in aanvulling op de acquisities in Zuidoost-Azië en Nieuw-Zeeland in het afgelopen jaar, beschikt DTZ nu over een meerderheidsbelang met betrekking tot al zijn activiteiten in alle toonaangevende markten in de Azië-Pacific regio. Daarnaast blijft er sprake van belangrijke investeringen in de activiteiten van de Groep in Japan en India, in combinatie met recente acquisities en uitbreidingen in Australië.

Reageer op dit artikel