nieuws

DTZ: Oost-Europese steden gaan bij top-10 horen

Geen categorie

DTZ Research voorspelt dat Boedapest, Praag en Bratislava na de uitbreiding van de Europese Unie (EU) in mei 2004 deel zullen uitmaken van de top-10 van steden voor bedrijfsactiviteiten.

In het kader van deze grootste uitbreiding ooit van de EU zullen Cyprus, Tsjechië, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Malta, Polen, Slowakije en Slovenië op 1 mei 2004 lid worden van de EU. Volgens het door DTZ Research voor verschillende opdrachtgevers uitgevoerde project ‘De invloed van de uitbreiding van de EU: bedrijfs-, locatie- en investeringsstrategieën’ zal de uitbreiding van de EU in oostelijke richting de relatieve aantrekkingskracht van Europese steden als vestigingsplaats voor bedrijven veranderen, waarbij Berlijn, Boedapest, Praag en Bratislava het meest zullen profiteren van deze nieuwe economische geografie. De door DTZ Research geïdentificeerde top-10 regio’s zijn: 1 Berlijn, 2 Bratislava, 3 Boedapest, 4 Kopenhagen, 5 Frankfurt, 6 Londen, 7 München, 8 Parijs, 9 Praag en 10 Randstad.

Reageer op dit artikel