nieuws

discussie rondom beperking hypotheekaftrek

Geen categorie

De stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs, waarbij 9500 adviseurs zijn aangesloten, roept huizenkopers op zich niet te diep in de schulden te steken bij de aankoop van een woning.

Als na de verkiezingen het mes gaat in de hypotheekrenteaftrek, is het leed volgens de stichting niet te overzien, aldus directeur Bart Seegers. Zijn stichting houdt daadwerkelijk rekening met een beperking van die aftrek, zo bevestigde hij donderdag in een bericht in het dagblad De Telegraaf.Volgens Seegers wordt de discussie over de hypotheekrenteaftrek steeds vaker aangezwengeld. ‘Huizenkopers moeten voorzichtig zijn’, aldus Seegers. ‘Het is zeer waarschijnlijk dat de hypotheekrenteaftrek komt te vervallen. Ik verwacht niet dat het in een keer gaat, maar dat het via een regeling gebeurt.’Volgens de directeur kan het geen kwaad om voorzichtig geld te lenen. ‘Als mensen de brutomaandlast kunnen dragen, is er niets aan de hand. Maar als huizenkopers alleen rond kunnen komen dankzij de renteaftrek, ontstaan er problemen. Dan kan die groep de lasten straks niet meer betalen.’Seegers denkt ook dat de hypotheekrenteaftrek wordt afgeschaft omdat het grootste deel van Europa zo’n regeling niet kent. ‘De druk uit Europa om dit af te schaffen, wordt steeds groter.’

Reageer op dit artikel