nieuws

dirk van den broek wil deel winkels edah overnemen

Geen categorie

De Amsterdamse supermarktketen Dirk van den Broek wil Edah-winkels groter dan 1500 m2 van franchisers overnemen.

Dat vertelde directeur Dirk van den Broek van het familiebedrijf gistermiddag aan het ANP.Edah is onderdeel van het noodlijdende supermarktconcern Laurus, waarvan delen in de verkoop gaan. ‘Ik kan me voorstellen dat de eigenaren van Edah-supermarkten de onzekerheid beu zijn en met ons willen praten. Maar het zal dan niet om een uitbreiding van twintig supermarkten gaan. Familiebedrijven staan er niet om bekend dat ze hard om zich heen schreeuwen’, aldus de directeur tegenover het persbureau.Het bedrijf zoekt gestage groei, vooral in Noord-Nederland en mogelijk via de overname van Edah-supermarkten. Van den Broek heeft zijn oorsprong in het westen en begon tien jaar geleden met het overnemen van winkels in het zuiden. Komend najaar opent het bedrijf de eerste Friese vestiging in Wolvega, in Meppel volgt volgend jaar de eerste Drentse vestiging. Supermarktketen Dirk van den Broek is de zoveelste in een rij belangstellenden. Eerder toonden Albert Heijn, Schuitema, Jumbo en het Belgische Colruyt al interesse in delen van Laurus. De verkoop van Edah en Konmar zal binnenkort via een veiling plaatsvinden.

Reageer op dit artikel