nieuws

digitaal bouwloket geopend

Geen categorie

Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, heeft gisteren het zogeheten Digitaal Bouwloket geopend.

Het Digitaal Bouwloket maakt het mogelijk bouwaanvragen met bijbehorende tekeningen en berekeningen digitaal in te dienen. Alle documenten die in de loop van de procedure ontstaan, worden digitaal aangemaakt en opgeslagen. Zo ontstaat een volledig digitaal dossier, dat onafhankelijk van tijd en plaats door verschillende partijen kan worden ingezien. Ook is een automatische bewaking van de wettelijke termijnen ingebouwd. Dit levert zowel de aanvrager als overheidsorganisaties (financiële) voordelen op, bijvoorbeeld doordat de doorlooptijd van een aanvraag flink wordt verkort.Het project wordt voorlopig als proef uitgevoerd in negen gemeenten, waaronder Alkmaar, Den Haag, Enschede en Groningen. Naar verwachting zullen in de tweede helft van 2006 meer gemeenten zich aansluiten op het Digitaal Bouwloket.

Reageer op dit artikel