nieuws

difa en dvm eigenaar rembrandttoren

Geen categorie

De Duitse fundmanager Difa (Deutsche Immobilien Fonds AG) en Dijkhuis Vastgoed Management (DVM) hebben samen een meerderheidsbelang genomen in de Amsterdamse Rembrandttoren.

Difa heeft nu 60 procent van de bekende kantoortoren aan De Omval in eigendom en DVM 40 procent. De totale investeringswaarde van de Rembrandttoren ligt rond de 140 miljoen euro. De Rembrandttoren is de grootste van drie kantoortorens met een hoogte van 150 meter en 32 verdiepingen en 30.000 m2 kantooroppervlak, alsook een parkeergarage onder het gebouw. De Rembrandttoren is ook het hoogste gebouw van Amsterdam. De Rembrandttoren was tot de nieuwe deal voor een derde in handen van DVM en voor twee derde van het verzekeringsbedrijf Winterthur. Deze onderneming is inmiddels overgenomen door Credit Suisse. Bij de onderhavige deal heeft DVM dus zijn belang, verdeeld over verschillende vennootschappen, tot 40 procent uitgebreid en is de rest naar Difa gegaan.Bij de transactie waren DTZ Zadelhoff namens Winterthur betrokken en Savills namens Difa. Voor Difa is dit de eerste investering in Nederland. Savills – dat de exclusieve opdracht heeft gekregen om Difa te vertegenwoordigen – verwacht dat er meer transacties zullen volgen. Difa is een investeringsmaatschappij gevestigd in Hamburg. Het bedrijf is in 1965 opgericht en beheert 230 gebouwen in Europa, Noord- en Midden-Europa en in Azië. De vastgoedportefeuille bedraagt 13,2 miljard euro.

Reageer op dit artikel