nieuws

DHL verhuist Europees distributiecentrum naar Leipzig

Geen categorie

Het koeriersbedrijf DHL verplaatst zijn Europees distributiecentrum definitief van Brussel naar het Oost-Duitse Leipzig.

Dat heeft topman Zumwinkel van Deutsche Post, de moedermaatschappij van DHL, bekendgemaakt in Berlijn. Naast Leipzig was ook de Noord-Franse luchthaven Vatry kandidaat om de Europese ‘hub’ te vestigen. In Leipzig zullen volgens Zumwinkel tussen 2008 en 2012 ruim 3500 nieuwe banen ontstaan. Daar komen nog eens 7000 indirecte nieuwe arbeidsplaatsen bij, in de zwaar door werkloosheid geteisterde deelstaat Saksen. De verhuizing is het gevolg van de weigering van de diverse Belgische regeringen om meer dan 30.000 nachtvluchten toe te staan op de Brusselse luchthaven Zaventem. DHL vroeg om extra nachtvluchten om de groei van de pakkettenstroom op te kunnen vangen.     

Reageer op dit artikel